a good day to remember

AUGUST 4, 2015

Assalamualaikum

alhamdulillah. subhanallah.
segala puji hanya bagimu ya Allah, maha suci Allah.

syukur kepada Tuhan yang menguasai segala yang ada di langit dan di bumi ini.
Tuhan yang memegang rahsia dan takdir hidup setiap manusia.
Tuhan yang menjanjikan segala perkara baik dan buruk mengikut kemampuan hambaNya.
Tuhan yang tidak akan pernah melupakan hambaNya.

alhamdulillah, again. hari ini, telah terjadi sesuatu yang menjadi satu lagi bukti kasihnya Tuhan pada aku. terima kasih ya Allah, kau permudahkan segalanya. pheww~ what a great day to have so many memorable events in my life :)


04081967
04081991
04082015


"maka nikmat Allah mana lagi yang kau dustakan?" - (Ar Rahman:55)

*kasihnya Tuhan pada aku (cries a river)




'for and to' letter

AUGUST 4, 2015

Assalamualaikum

***kandungan surat ini telah diubahsuai mengikut kesesuaian pembaca, jika anda mempunyai sakit jantung, kencing manis atau cepat annoyed level paling rendah (paling cepat annoyed) mahupun perasaan geli geleman, anda dinasihatkan untuk berhenti membacanya. jika tidak anda mungkin mendapat penyakit yang disebut di atas atau penyakit2 lain dengan segera. segala kerugian disebabkan penyakit berkenaan tidak akan ditanggung***

---------------------------------------------------------------------------------------------------

" to my dear..

first of all, thank you for everything. at first, i didn't expect much but you gave me more than i could ever imagine.

i am sending you the doa untuk you senang menjawab, tak nervous, lapang hati terang minda and lulus cemerlang dalam exam ni. i jugak ada minta my friends and also my ibu to pray for your exam to be smooth. ibu kata in sha Allah boleh! baca al-fatihah 3x sebelum masuk exam tu, selawat banyak2 ibu kata. and you jangan lupa minta restu and doa mak you jugak, tu yang paling penting :)

i would end my short letter with another thanks for the memories that we created together. i don't know you, but it really means a lot to me. stay strong and good luck! fighting!"

---------------------------------------------------------------------------------------------------

"to my dear..

terima kasih.. atas doa dan semuanya selama ini. memang i risau pasal exam ni. dah baca kata2 you tadi, terus semangat. tiap2 malam mak tenangkan untuk exam ni.

terima kasih jugak.. sebab layan kerenah i, maafkan semua salah silap i ye..

i will fight and stay strong. sebab i taknak kecewakan semua yang doakan i"

---------------------------------------------------------------------------------------------------


erghhh
anyway, fighting!
bismillahitawakkaltualallah..
waiting with all my patience at home~
(eh akak pulak berdebar lelebih dah kenapa?)
hehe :D