emotional week ever

APRIL 16, 2015

Assalamualaikum.

hmmm, tengok tajuk pun dah tau entry ni penuh dengan emosi. aku penatlah minggu ni. bermain dengan emosi yang tak menentu.

i am playing with tonnes of emotions. dem.

kejap okay, mood up sampai cloud nine weh. happy sangat2. rasa macam tengah main atas awan.
tiba tiba down, demotivate sampai jatuh 10000 kaki bawah paras laut!
(okay hyperbolic much)

tak stabil langsung.

tapi serius.. aku sendiri tak faham. nak kata red flag memang tak ah. tapi mood swing!


'the most heart-breaking day of the year'


sampai dah memuncak aku punya down tu, boom!
ayaq mata jantan syamira jatuh.....
auchhh malu

balik dari uitm bawak motor laju2, nak nangis atas motor tak feeling. nanti orang nampak mallluuuuu.

as usual lah, my babe si makcik kina tulah orang yang aku cari kalau ada masalah. my personal counselor after ibu since 2007 i guess. hehe. lepas slow talk dengan kina tulah berderai ayaq mata. depan dak shela pulak tuuu haihh

hahaha. macam2.

aku rasa banyak faktor atau punca sebenarnya. banyak sangat dugaan. yelah, happy sangat pun satu dugaan jugak. apatah lagi sedih. haih banyak yang ada dalam fikiran aku ni.

- duit yang tak pernah rasa cukup. yup i am just a mere human with needs and wants.
- hectic week full with tests and quiz. hari2 wehh, rabak. serius mata gua rabak.
- rasa rindu bagai nak rak. pada rumah, pada ibu ayah, pada family, pada 7siblings, pada the babes. letihnya tahan rindu!
- fon buat hal. baru 2 bulan pakai weh!!! takkan nak beli fon baru tiap 2 bulan sekali. tauke kapal pun boleh bankrupt weh.
- and problem with him buat aku tak faham lelaki ni macam mana sebenarnya. aku tak faham dia ke atau dia yang sebenarnya susah nak difahami.

entah.

masa si Naz down last sem, dia pernah kata macam ni,

"kenapa lah aku tak jadi batu je, boleh duduk diam2 kat tepi jalan tu. biar orang sepak, biar orang pijak. asalkan tak payah fikir pasal masalah dunia ni!"

lepas dengar tu aku gelak. nasihat sikit sebarang dua.
sem ni aku cakap benda yang sama kat dia. hahaha.
dia pulak gelakkan aku kawkaw punya. bangkrek.


what comes around goes around bebeh!


dugaan Tuhan. takkan nak lari, kena hadap jugak walau macam mana pun.


*kalau boleh jadi batu atau burung, aku nak try sehari*







No comments:

Post a Comment