ups and down

JANUARY 20, 2015

Assalamualaikum.

my very first post in 2015.

well, it's been a long way since the last time i post in blog. macam2 weh jadi sepanjang tu. good and bad. ups and down. thick and thin. you name it. nak mula dari mana ea?

okay, let's start with my study first. yeah, degree in event management. quite tough. a very, very tough profession. competition to be the best among the best tu yg tough hanet. hahaha alhamdulillah. survived 2nd semester. baru je habis paper semalam. dugaan tu fuhh banyak tak terhingga. nak overcome tu letih weh. tapi biasalah, event kot. process tu memang payah. tapi bila kau dah dapat hasil dia. ummm, nikmat Tuhan bagi tak ternilai! hahaha

then, i'll move on to recap my 2014. hmmm.. bukan kat aku je. kat orang lain pun. rata-rata kata 2014 banyak sedih dari gembira. entah.. aku pun taktau. one of the happiest moment of 2014 : i got my diploma!! my convocation day :)

convocation day : lepas 3 tahun bertungkus lumus, at last dapat jugak sekeping 'tiket' yg menaikkan lagi market aku. ha gittewww. it's like a milestone la for me. Allah je tahu macam mana aku happy bila tengok ibu dengan ayah senyum lebaq bahagia sama. rasa macam dah tawan dunia weh! paling suka tengok ibu dan ayah time ni. belum mampu nak bagi kekayaan lagi. tapi tu je yang angah mampu. in sha Allah.. doakan degree ni pun ibu ayah dapat senyum lagi. biar senyum tu jadi satu milestone lain dalam hidup aku.

and during that convocation day, i have invited someone who become really special to me. dia datang tu macam mimpi tau. i mean not only during the convo but in my life as a whole. haihh.. datang, knock2 my heart, then singgah, then taknak keluar! wehh, first time in forever la weh untuk syamira. hahaha.. anyway, please stay in there elok2 na. keep me in yours too, elok2. in sha Allah, dengan izin Allah, ada jodoh kita. sebab i selalu doa, once i commit, it should be last forever. in sha Allah.

semoga aku tabah untuk degree ni. mintak2 aku dapat tamat on time. aku usaha, skrg aku leave it to Allah je. apa je plan aku, aku biar Dia yang decide which one is the best.

so 2015 should be better than those dark and silly previous year. with ibu ayah along and adik2 plus you by my side, it should be enough for me untuk jadi lagi baik. semua yang aku buat ni sebab Allah and untuk happy kan ibu and ayah. that's it.


notes:
20092014
26092014
04102014
20112014
May the odd be in our favor :)