#throwback 4 : sambutan hari lahir paling meriah di dunia

MAY 29, 2014

Assalamualaikum

#throwback kali ini aku nak kenang balik sambutan hari lahir mereka yang aku sayang ni. bagi aku sambutan dengan mereka ini adalah sambutan hari lahir paling meriah di dunia tau! tak mampu yang paling gah, atleast yang paling meriah. tak mampu yang paling mahal tapi atleast yang paling dikenang.

kalau nak ikutkan susunan siapa lahir dulu : jijot, yua, apple, nisa, shikin, fana and aku selaku adik bongsu!

haha, nak ajet-ajet manja la gittew! okay bye.

dalam ramai-ramai ni, dak yua dengan nisa je kot aku rasa tak pernah sambut birthday sama-sama. mana taknya, setiap kali birthday nisa kita semua dah cuti sem. si yua pulak birthday time final exam. memang payah nak sambut.

tapi jangan risau. ucapan selamat hari lahir dan doa tu sentiasa ada untuk diorang berdua ni.



waktu birthday shikin ni adalah sambutan hari lahir paling teruk yang kitorang pernah buat di mana dia yang putih melepak seperti cina muslim itu telah berjaya dijadikan 'cekodok'. kesian! walaupun persediaannya sloppy gila nak mampuih sampai nak jatuh dalam toiletlah, menyorok satu toilet 3 oranglah aishh macam-macamlah. haha. tapi yang penting semua enjoy dan shikin pun happy. yelah, waktu ni shikin dah sem akhir. so nak raikan dia lebih sikitlah, bagi dia ingat hingga akhir hayatnya. haha. 




nah. ini pulak adalah sambutan hari lahir yang terakhir kami sambut bersama-sama di uitm. penatnya merancang untuk event yang tak sampai beberapa minit ni. dari malam sebelum sampai ke petang tu, fuhh habis nama adik fana kitorang jual. nasib baik berjaya. tapi kali ni kitorang tak mampu nak buat meriah-meriah sangat. almaklumlah, elaun tak masuk. poket pun kering. so ini sajalah yang kami mampu. tapi aku tau, apple terharu. (tapi aku yang nangis dah kenapa?) time study week kot, tu yang kelam kabut mana nak fikir study lagi. anyway, macam biasa jugak nervous tak tentu hala. pfft, typical syamira! haha, yang penting enjoy and akan dikenang hingga akhir hayat.

banyak lagi sambutan, tapi yang ni je yang senonoh untuk tontonan umum. yang lain semua buat perangai pelik je. hehe

dari sambutan hari lahir yang pertama kita sambut sama-sama which is masa birthday jiha time part 2, membawa ke birthday fana yang penuh dengan rajuknya, kepada birthday aku yang korang sambut dua kali memandangkan aku adik bongsu (hehe), ke birthday shikin yang meriah ni, plus birthday apple yang terakhir kita sambut di uitm dan sorry lain-lain yang mana aku tak ingat -- terima kasih kawan.

untuk nisa yang aku bagi surprise birthday present tu, simpan jangan bagi orang tengok. aku malu.
untuk yua, kau tahu aku sayang kau kan? aku wish birthday pun bolehkan? sorry aku takda benda nak bagi kau. mungkin lain kali aku bagi tau! -- terima kasih kawan.

terima kasih sebab bagi aku peluang rasa bahagia yang teramat bila menjadi kawan korang. aku mohon korang tak lupakan kenangan-kenangan ni.

dari adik bongsu korang yang paling cute di dunia!




1 comment: