two words : hectic and lunatic

MARCH 22, 2013

well, what up? first post in 2013! i've been in such a hectic semester four. sangat gila, serabut macam lepas kena taufan Sandy. the worst.

dengan study yang boleh dikatakan macam haram. semua first test subjek sem ni, totally sucks! well, except for finance. okay sikit kot. event untuk public relation pulak, buat aku jadi manusia yang berjalan dengan mulut tanpa henti bercerita tentang subjek ni. makan PR, minum PR, mandi PR even tidur pun PR! sampai mimpi-mimpi aku dibuatnya. ada lebih baik aku gantikan cerita-cerita ni dengan selawat ke. dapat gak pahala, ni tak dapat dosa je. but, i've learnt so many things from this PR experience. 

here's the list  : 
GOOD THINGS belajar jadi orang yang sabar, belajar tahan maki, tahan cacian, hinaan, pandangan serong orang bila kita cuba buat benda betul. macam-macam lah. rasanya muka ni kalau sagat kat tar pun dah tak rasa dah. hilang rasa malu bila cuba tegakkan benda betul. and for the first time kitorang sekelas gather our hands buat kerja sama-sama dan make our lecturer proud of us!  yeap, bila orang asyik nak puaskan and sedapkan hati orang lain kerja kita pun jadi macam taik lah kan. kaki mengampu. tapi bila kerja sebab nak tengok mampu ke aku buat benda yang orang kata impossible, no, less than impossible or maybe zero success ni, and you succeed. itu kepuasan tahap infiniti. berbunga hati macam taman astakona! terharu bila dengar Iznie, Dayang cakap for the first time diorang rasa ada tujuan lain untuk pergi kelas selain belajar. how to deal with a caterer, how to deal with artist, how to decorate your clumsy, haunted-look hall into a great dining, how to budget your expenses, how to buy goodies with the lowest budget. yeah, you got me!

BAD THINGS aku dan kawan-kawan telah jadi pengutuk jalanan yang paling aktif sekali mengalahkan makcik-makcik internet bergerak di kawasan taman rumah aku! berjalan je, kami dikutuk dan kami juga balas dengan mengutuk. lalu mana-mana pun ada je yang pandang slek even dalam lecture hall. aku juga jadi makin kerap menyumpah orang. that poor guy, i just want to say sorry. but i guess i won't! heh 

tapi bila kepala otak ni asyik fikir pasal event, dalam kelas law pun aku boleh buat calculation pasal untung rugi event. buku law ada kira-kira cash budget. and buku law aku tu dah takde ruang untuk short notes dah sebab terlalu banyak dengan lukisan-lukisan Picasso-wanna-be. well, bila otak korang dah tak berfungsi sebab terlalu banyak benda nak fikir. dengan segala akta yang masuk, segala bagai terms and condition, aku bet korang akan buat benda yang sama. 2hours lecture, non-stop plus santapan minda. it's good madam but too many words can make me lost my insanity. that means i'm only not in sound mind if you tell us too many things in one day!

lega bila semua dah habis. event komander pun taknak kalah. bukan main banyak lagi. aku dah cakap aku taknak pegang ketua biro, bagi jugak! bila aku tak dapat bagi full komitmen, nak persoalkan kredibiliti aku. daaa~ 


and last week of semester, the tests and quiz are killing me. two test in a day, i do feel like a two-timer girlfriend. asyik kepit dan belek satu je, lagi satu terabai. padahal dua-dua penting. nak luah ubat, nak telan pahit. belum cerita yang lain, setiap hari satu. mr. jer pulak tak membantu langsung, asyik tumbuh macam cendawan tumbuh lepas hujan je. lepas satu tempat ke satu tempat. kawan-kawan pun perasan. aku dan mr. jer tak boleh dipisahkan sepanjang minggu ni. makin rapat. makin dekat.

anyway, experience make you human. belajarlah selagi kita mampu. even dengan berjalan pun kita akan belajar. pengalaman sepanjang semester empat wajar dipraktikkan dalam hidup aku masa akan datang. good luck in your final exam, myself! there is someone who need to hear your great achievement to make them feel ease. 

p/s : all my classmate are girls. except for the only guy repeater. GO GIRLS! 
these are the only picture i have right after the event. baru boleh senyum.